Ammattikorkeakoulun toiminnan laadun, vetovoimaisuuden ja menestyksen takaa motivoitunut ja osaava henkilöstö. Henkilöstösuunnittelulla varmennetaan, että ammattikorkeakoululla on tarvittavat henkilöstöresurssit ja oikea osaaminen.
Esimiehet ovat avainasemassa henkilöstön osaamisen kehittämisessä. Vuosittain syksyllä käytävissä kehityskeskusteluissa täsmennetään jokaisen ammattikorkeakouluyhteisön jäsenen tavoitteet ja vastuut sekä varmistetaan, että jokaisella on tehtävänsä hoitamiseen tarvittavat edellytykset, osaaminen ja motivaatio. Kannustamme työntekijän tarpeista lähtevää osaamisen kehittämistä myös kehityskeskusteluissa sovittavalla omaehtoisen kouluttautumisen työnantajatuella.
Henkilöstön työkyvyn ylläpitoon ja kehittämiseen sekä työhyvinvointiin panostetaan työnantajan tukemilla liikunta- ja kulttuuriseteleillä. Henkilöstö on käyttänyt seteleitä erittäin aktiivisesti.
Työturvallisuutta on kehitetty mm. sisäisten työturvallisuustarkastusten käynnistämisellä sekä työsuojeluohjeistuksen uusimisella. Vuoden aikana on sovittu Lapin AMKin turvallisuuden painopistealueet, luotu Lapin AMKin turvallisuusorganisaatio sekä valmisteltu turvallisuuteen liittyvät toimintaohjeet ja asiakirjat. Henkilöstölle ja opiskelijoille on järjestetty turvallisuuteen liittyviä informaatiotilaisuuksia jokaisessa toimipisteessä sekä harjoiteltu yhdessä toimintaa poikkeustilanteissa.
Keväällä 2014 järjestettiin esimiestyön onnistumista, työhyvinvointia ja muutosvaiheen kipupisteitä selvittävä henkilöstökysely. Lapin AMKin ensimmäisen henkilöstökyselyn vastausprosentti oli 52,46 %. Henkilöstökyselyn esille nostamat kehittämistoimia vaativat kohteet analysoitiin ja kehittämistoimenpiteistä sovittiin tulosyksiköittäin.
Syksyllä käynnistettiin esimieskoulutus, jossa pohdittiin Lapin AMKin johtamiskulttuuria, esimiestaitoja ja niiden kehittämistä sekä käsiteltiin henkilöstökyselyn kautta saatua johtamisjärjestelmään liittyvää palautetta. Keskustelujen tuloksena käynnistettiin johtamismallin muutos, joka näkyy vuonna 2015 mm. ylätason organisaatiorakenteen muutoksena.

Opiskelijakunta
ROTKO on opiskelijoiden lakisääteinen edunvalvoja. Tarjoamme opiskelijoille
erilaisia opintoja ja hyvinvointia tukevia palveluja yhteistyössä Lapin AMKin
ja muiden opiskelijayhdistysten kanssa.
Vuosi 2014 oli
ROTKOn ensimmäinen toimintavuosi. Vaikka suunnittelutyötä oli tehty vuoden 2012
lopusta asti, uuden oppiminen ja vanhan kitkeminen väritti vuoden kulkua.
Toimintasuunnitelmaa tarkasteltiin useaan otteeseen uusista näkökulmista ja
myös sääntöjä muokattiin uuteen uskoon.
Organisaatiomuutos
näkyi paitsi opiskelijakunnan sisäisessä toiminnassa, myös ruohonjuuritason
edunvalvonnassa. Opiskelijakunta toimi vuoden aikana tulkkina ja välittäjänä
useissa opiskelijoita ja henkilökuntaa askarruttavissa tilanteissa ja uusien
toimintamallien jalkauttamisessa.
Tärkeimpinä
painopisteinä oli toiminnan ja palveluiden yhdenmukaistaminen molemmilla
kampuksilla. Tähän liittyen yksi suurimpia yksittäisiä projekteja oli
tuutoroinnin kehittäminen vastaamaan Lapin AMKin tarpeita. Tässä onnistuttiin
erittäin hyvin, tuutorointikokonaisuutemme on tällä hetkellä erinomainen
paketti jossa on mukana kattavasti eri tahojen toimijoita. Toki hienosäädettävää
löytyy yhä, ja kehitystyö tulee jatkumaan vuonna 2015.
Kansallisen tason edunvalvontatyön suuria ponnistuksia olivat europarlamenttivaalit ja valmistautuminen tuleviin eduskuntavaaleihin. Näiden osalta toimittiin tiiviissä yhteistyössä Lapin yliopiston ylioppilaskunnan kanssa.