Etusivu / Vuosikertomus / Paras paikka. / Tuemme opiskelijoiden hyvinvointia

Tuemme opiskelijoiden hyvinvointia

Opiskelijoiden hyvinvointipalveluiden vuoden 2015 ensimmäinen tehtävä oli liikunta-, kuraattori- ja korkeakouluopintojen ohjaajan palveluiden yhdenmukaistaminen. Toiminta organisoitiin niin, että samat palvelut ovat opiskelijoiden käytettävissä kaikilla kampuksillamme. Samalla päivitettiin hyvinvointipalveluiden esittelymateriaali. Palveluja esiteltiin opiskelijoille yhteisissä infotilaisuuksissa.

Keväällä 2015 Lapin AMKin hyvinvoinnin ja ohjauksen työryhmä vastasi ensimmäistä kertaa opettajatutorkoulutuksen järjestämisestä. Opiskelijatutorkoulutuksessa olemme olleet mukana jo aiempinakin vuosina. Ohjaustyön tueksi järjestettiin syksyllä Huolen herätessä -työpaja, jossa pohdittiin yhdessä mm. varhaisen tuen merkitystä ja vahvistettiin eri ohjaustahojen yhteistyötä. Työpajoja jatketaan kuluvana vuonna.

Useamman kerran järjestetty opiskelijoiden stressinhallintakurssi on osoittautunut suosituksi ja osoittaa, että hyvinvointia edistäville opintojaksoille on kysyntää. Uusina opintojaksoina käynnistyikin syksyllä 2015 opintojaksot Myötätuulta opintoihin - sujuvuutta opiskeluun sekä Verkkojännite - jännittämisen työkalupakki. Myös näiden kurssien suosio yllätti ja palaute kannusti jatkamaan, joten jatkossa tarjoamme verkkokursseja neljästä kuuteen kertaan vuodessa.

Syksyn aikana pilotoitiin uusia vertaistukeen perustuvia ryhmätoimintamalleja. Yhteistyössä opiskelijaterveydenhuollon kanssa suunniteltiin ja toteutettiin Rovaniemellä Back to Studies -ryhmä opintoihin palaaville sekä Uniryhmä Torniossa. Molemmat ryhmät herättivät mielenkiintoa ja saatu palaute on osoittanut, että ryhmille on tilausta jatkossakin.

 

Liikkuvat opiskelijat jaksavat paremmin 

Myös Lapin korkeakoululiikunnan palveluja yhtenäistettin ja kehitettiin laajentamalla muun muassa Sporttipassin tarjontaa sekä kehittämällä liikuntatutorkoulutusta ja yhteistyötä eri liikunta- ja hyvinvointiverkostojen kanssa.

Marraskuussa Kemiin kokoontui valtakunnallinen korkeakoululiikuntatoimijoiden verkosto. Aktiivinen porukka täytti Meripuistokadun auditorion ja luennon lomassa salista kuului aika-ajoin ”Yllätyskyykky” – huuto, joka sai porukan nostamaan peppua ylös penkistä. Tätä samaa ajatusta meidän liikunnanohjaajamme ovat toteuttaneet lukuisissa tapahtumissa, kokouksissa ja koulutuksissa pitkin vuotta niin opiskelijoille kuin henkilökunnallekin.

Jokavuotiseen tapaan Lapin yliopiston kanssa kisattiin soutu- jalkapallo- ja jääkiekko areenoilla hyvässä hengessä.