Etusivu / Vuosikertomus / Pohjoisen tekijät

Pohjoisen tekijät

Parhaassa paikassa, Lapin ammattikorkeakoulussa, opiskelevat ja työskentelevät pohjoisen tekijät. Lapin elinvoimaisuuden kehittäminen on yhteisömme yhteinen tehtävä.

Olen yhteisössäni avoimin mielin ja sydämin.
Mitä innostavia tai ilahduttavia ajatuksia saankaan tänään?
Ja mitä annan vastalahjaksi?

 

Osaajia pohjoiseen

Vuonna 2015 Lapin AMKista valmistui ennätysmäärä osaajia erityisesti pohjoisen työelämän tarpeisiin. Noin 75% tutkinnon saaneista työllistyy heti valmistuttuaan ja työpaikan saaneista 67% jää Pohjois-Suomeen.

Lapin AMKin perustamisen jälkeisessä muutosprosessissa opetushenkilöstömme on onnistunut tehtävässään erinomaisesti. Tämän vahvistaa opiskelijoiden vuosipalaute.

 

Tutkimus- ja kehittämistoiminnan ykkönen

Lapin ammattikorkeakoulu keräsi jälleen viime vuonna suurimman ulkoisen rahoituksen potin kaikista ammattikorkeakouluista. Rahoittajat sijoittivat ammattikorkeakouluun 8,2 miljoonaa euroa, mikä on lähes kymmenen prosenttia kaikkien ammattikorkeakoulujen yhteenlasketusta ulkoisesta rahoituksesta. Innovaatiorahoituskeskus Tekes rahoitti ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehittämistyötä viime vuonna 1,4 miljoonalla eurolla. Pohjois-Suomen korkeakouluista Lapin AMKin edellä on itseoikeutetusti vain Oulun yliopisto.

Tutkimus- ja kehittämishankkeiden välitön hyöty koituu yrityksille ja muille elinkeinoelämän toimijoille parempina tuotteina, palveluina ja toimintamalleina. Kun projektit ja palvelut on kytketty tiiviisti opetukseen, hyötyvät niistä suoraan myös ammattikorkeakoulun opiskelijat sekä ajantasaisena opetuksena että työelämän toimeksiantoina, jotka toimivat aitoina oppimistehtävinä.